Vloeren

Tegels zijn tijdloos en duurzaam. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten verkrijgbaar, zoals bijvoorbeeld tegels met een houtdecor. Bovendien zijn tegels zeer slijtvast. Behalve de keuze voor het type en formaat tegel, is de keuze voor de juiste manier van leggen heel belangrijk, namelijk in de specie leggen of verlijmen. Wat voor u de beste keuze is, is van vele factoren afhankelijk. Wij kunnen u hierin goed adviseren. Wij werken bovendien samen met gerenommeerde leveranciers van tegels, natuursteen en lijm, waar we u graag naar verwijzen.

    • Natuursteen vloeren

Natuursteen geeft een karakteristieke uitstraling aan een ruimte. In combinatie met de kleur van de voeg, kiest u voor iets heel bijzonders en natuurlijks in uw interieur. In principe kunt u op iedere plek in huis natuursteen laten leggen. Aangezien sommige natuursteensoorten poreus zijn waardoor vocht en vuil kan intrekken, doet u er verstandig aan om de natuursteentegels te voorzien van een vuilafstotende, waterbestendige beschermlaag.

    • Tegelvloeren

Mat, halfmat, hoogglans, geglazuurd, ongeglazuurd of met structuur. De keuze is groot en geheel aan u. Uw smaak is doorslaggevend voor de keuze van uw tegel. Ongeglazuurde tegels, zoals boerenplavuizen, hebben een wat ‘doffe’ uitstraling en passen uitstekend in een meer nostalgische omgeving. Glanzende tegels daarentegen verhogen het effect van een hightechinterieur. U hoeft alleen in bepaalde mate rekening te houden met de ruimte waar u de tegels toepast. Kiest u voor geglazuurde vloertegels in uw badkamer, dan moeten deze bijvoorbeeld wel enigszins stroef, oftewel antislip zijn. Geglazuurde tegels zijn niet poreus en daarom van alle tegels het meest vuilafstotend en gemakkelijk in onderhoud. Zeer geschikt voor natte ruimtes zoals badkamers en toiletten. Belangrijk is wel dat de tegel zogenaamd ‘dhg’ is, oftewel dubbel hard gebakken. Dit garandeert een goede kwaliteit van de tegel. Bij de toepassing van vloertegels bij een inloopdouche, is de keuze voor een niet al te groot formaat vloertegel van belang om voldoende afloop naar de drain mogelijk te maken. Wij adviseren doorgaans een formaat van maximaal 300×300 mm voor inloopdouches maar bespreken graag de mogelijkheden voor uw situatie.

    • Vloerverwarming

Er zijn veel voordelen te noemen van vloerverwarming als hoofdverwarming of als bijverwarming. STP Tegelwerken is gewend om op allerlei soorten vloerverwarming en deklagen tegels te leggen en weet uit ervaring welk type lijm het beste te gebruiken. Het is mogelijk vloerverwarming traditioneel aan te brengen (met name in nieuwbouw) of bijvoorbeeld in te laten frezen in de vloer van een bestaande woning. Wanneer er geen cementdekvloer aanwezig is en frezen niet kan, is een andere optie vloerverwarming op krimpnetten. Daarbij wordt de vloerverwarmingslang gebonden op een gegalvaniseerde staalmat.

    • Buiten

Technologische ontwikkelingen hebben voor aanzienlijke verbeteringen in het fabricageproces gezorgd waardoor de toepassingsmogelijkheden enorm zijn vergroot. Een mogelijkheid om uw huis visueel te vergroten is het verlengen van uw woonkamer door ook uw terras te betegelen. U creƫert een luxueuze sfeer die aansluit bij de huidige trend om de tuin bij het huis te betrekken. Vorst- en weerbestendig, slijtvast en antislip zijn de kernwoorden voor de tegels die u hiervoor kiest.