Wanden

Voor bepaalde ruimtes zoals toilet, badkamer en keuken geniet het gebruik van wandtegels nog steeds de voorkeur. Met name om het hygiënisch karakter van tegels in combinatie met de vele keuzemogelijkheden qua design en vorm. Denk aan mozaïek, metallic look, craquelé, sierranden, etcetera.

    • Natuursteen wanden

Natuursteen geeft een karakteristieke uitstraling aan een ruimte. In combinatie met de kleur van de voeg, kiest u voor iets heel bijzonders en natuurlijks in uw interieur. In principe kunt u op iedere plek in huis natuursteen laten leggen. Aangezien sommige natuursteensoorten poreus zijn waardoor vocht en vuil kan intrekken, doet u er verstandig aan om de natuursteentegels te voorzien van een vuilafstotende, waterbestendige beschermlaag.

    • Tegelwanden

Mat, halfmat, hoogglans, extra geglazuurd, ongeglazuurd met structuur of mozaïek. De keuze is groot en geheel aan u. Uw smaak is doorslaggevend voor de keuze van uw tegel. Ongeglazuurde tegels zoals terracotta tegels, hebben een wat ‘doffe’ uitstraling en passen uitstekend in een meer nostalgische omgeving. Glanzende tegels daarentegen verhogen het effect van een hightechinterieur. U hoeft alleen in bepaalde mate rekening te houden met de ruimte waar u de tegels toepast. Geglazuurde tegels zijn niet poreus en daarom van alle tegels het meest vuilafstotend en gemakkelijk in onderhoud. Zeer geschikt voor vochtige ruimtes zoals badkamers en toiletten.